طبع گرده گل سرد است یا گرم؟


حسام 19 بهمن 1401 دقیقه مطالعه
طبع گرده گل سرد است یا گرم؟

طبق طب سنتی هر ماده غذایی و یا داروی گیاهی دارای یک طبع منحصربفرد است. این طبع، در بدن افراد مختلف واکنش‌های متفاوتی را در پی دارد. به عبارتی میتوان طبع را همان خصوصیات مزاجی افراد نامید. امروز می‌خواهیم در این مقاله به بررسی طبع گرده گل و ملاحظات لازم طی مصرف آن بپردازیم. با ما همراه باشید.

گرده گل چیست؟

یک کندو دارای سه قسمت لارو تخم، گرده گل و عسل طبیعی است. گرده گل در پاهای عقب زنبور به داخل کندو حمل می‌شود و زنبورداران برای جمع‌آوری آن از وسیله‌ای چوبی یا پلاستیکی به نام تله‌ گرده گیر استفاده می‌کنند.

این وسیله که دارای سوراخ‌های بسیاری است و یک زنبورعسل به سختی می‌تواند از آن عبور کند را روبه روی سوراخ ورودی کندو می‌گذارند. هنگام عبور زنبور عسل از سوراخ، آن گرده‌ها از پاهای عقب وی جدا می‌شوند. زنبورداران نیز آن گرده‌ها را جمع‌آوری و سپس فرآوری می‌کنند.

تله‌ گرده گیر

تله‌ گرده گیر

شکل گرده گل شبیه به سویا ولی از آن نمناک‌تر است. به این ماده نان زنبور عسل نیز گفته می‌شود.

خواص غذایی گرده گل

گرده گل یا گرده زنبورعسل، از جمله مغذی ترین موادی است که در طبیعت یافت می‌شود. به طور کلی محصولاتی که حاصل تعامل و فعالیت زنبور عسل باشند را می توان جزو پر فایده‌ترین و غنی‌ترین گنجینه های غذایی در نظر گرفت؛ این گنجینه‌ها، برای انسان از منابع خوب غذایی و درمانی به شمار می‌روند.

پیشنهاد مطالعه: خواص گرده گل برای پوست

گرده گل ماده ای نیروبخش و یک غذای کامل است. همچنین به علت دارا بودن پروتئین بسیار، دارای خاصیت عضله سازی می‌باشد. یک اکسیر پر ارزش که سالیان سال به درمان بیماریی های گوارشی،‌ پوستی، عصبی، ناباروری و … پرداخته است. مصرف گرده گل در عرض چند دقیقه به شخص انرژی می‌دهد و باعث هضم سریع مواد غذایی می‌شود.

مضرات گرده گل که باید قبل از مصرف بدانید!
پیشنهاد مطالعه

خواص دارویی گرده گل

می دانیم که سابقه استفاده از مواد و ترکیبات طبیعی برای مصارف دارویی انسان، به چند هزار سال پیش بر می‌گردد. به همین جهت، نگاه بشر به این مواد و ترکیبات و خواص آن، و همچنین روش‌های مختلف برای مصرف آن، تکامل زیادی پیدا کرده است. در حال حاضر می توان محصولات زنبور عسل را جزو پرطرفدارترین محصولات طبیعی دانست که هم برای پیشگیری و هم برای درمان نارسایی‌های داخلی و پوستی بدن مورد استقبال قرار می‌گیرند.

در طی چند دهه اخیر، به دلیل دوری از عوارض منفی ناشی از مصرف و استعمال مواد صنعتی و شیمیایی، و همچنین به دلیل ارتباط بهتری که انسان با طبیعت برقرار کرده است، بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند تا از همین مواد طبیعی برای کمک به حل مشکلات جسمی خود استفاده کنند. گرده گل یکی از همین مواد است که جایگاه خوبی در میان رژیم دارویی جامعه پیدا کرده و با طرفداران زیادی مواجه شده است.

طبع گرده گل چیست

گرده گل دارای خواص بسیار و شامل مواد معدنی، کربوهیدرات، آنزیم، آنتی اکسیدان، ویتامین های متعدد است. باوجود تمام مزایای گرده گل، در خوردن این ماده خوراکی پرارزش اعتدال را رعایت کنید.

یادتان باشد، اعتدال در خوردن هر ماده غذایی و یا داروی گیاهی باعث سلامتی و تندرستی شما خواهد شد.

نکته حائز اهمیت در مورد گرده گل این است که اگر بیماری خاص و یا حساسیت دیرینه ای دارید، بهتر است قبل از مصرف حتما از افراد متخصص طب سنتی مشورت بگیرید.

طبع گرده گل چیست؟

نکته مهمی که بسیاری از افراد برای انتخاب و تهیه داروی گیاهی مد نظر قرار می‌دهند، طبع آن دارو و هم‌خوانی آن با طبع و مزاج مصرف‌کننده می‌باشد؛ زیرا در این مورد اگر دقت لازم به عمل نیامده باشد، احتمال اینکه به طور ناخواسته و نامطلوبی دچار عوارض گرده گل بشوید، وجود خواهد داشت.

طبع گرده گل به نسبت گرم است و البته از ارزش تغذیه‌ای بالایی نیز برخوردار است. در نتیجه اگر دچار بیماری‌های خاص و یا حساسیت‌های مزمن و یا دوره‌ای هستید، بهتر است برای مصرف آن با پزشک و متخصص مشورت داشته باشید. علاوه بر این، کسانی که نسبت به مواد غذایی گرم حساسیت دارند نیز باید پیش از مصرف گرده گل، یا یک نفر کارشناس تغذیه مشورت کنند.

فواید فصد برای جوش و آکنه صورت چیست؟
پیشنهاد مطالعه

توصیه طب سنتی این است که اگر طبعی گرم دارید، در خوردن گرده گل مراعات کنید و یا مصلح آن را استفاده کنید. مصلح می‌تواند یک ماده خوراکی و یا غیرخوراکی باشد. در حقیقت مصلح بعنوان یک کمک کننده برای جلوگیری و یا کاهش عوارض مصرف یک خوراکی استفاده می‌شود.

درنظر داشته باشید، اگر طبعتان سرد است می توانید بدون نگرانی از گرده گل استفاده کنید، اما مصرف بیش از اندازه برای افراد با طبع سرد را نیز توصیه نمی‌ شود.

نتیجه

به طور کلی مصرف زیاد این ماده توصیه نمی‌شود، چرا که بسیار پر بار و مغذی بوده و برای جذب مواد مفید آن، مقدار کمی از آن کافی است. می‌توانید به صورت جویدنی یا محلول در آب میل کنید. همچنین اگر با طعم آن مشکل دارید، بهتر است با کمی عسل یا شربت رقیق عسلی نوش جان کنید.

برچسب‌ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Rating*