46 انواع عسل به همراه خواص بی‌نظیرشان + عسل کوهی


حسام 24 فروردین 1402 دقیقه مطالعه
46 انواع عسل به همراه خواص بی‌نظیرشان + عسل کوهی

در این مقاله جامع به عسل چیست؟، طبقه بندی انواع عسل و خواص آن‌ها، انواع عسل کوهی، انواع عسل براساس منطقه تولید، زمان تولید، رنگ، نحوه تولید و اسختراج و نهایتا نحوه نگهداری عسل می‌پردازیم.

سرفصل‌های مقاله نمایش

عسل چیست؟

عسل که به نام شهدی چسبناک، شیرین و غلیظ شناخته می‌شود، توسط نوعی زنبور به نام زنبور عسل تولید می‌شود. زنبورعسل بر اساس استعدادهای خدادادی که در ذات آن قرار داده، با دستچین کردن گل‌های مفید و شفابخش عصاره‌های آنها را استخراج کرده و در قالب عسل ارائه می‌دهد. عسل سرشار از مواد غذایی مفید است که می‌تواند بسیاری از نیازهای انسان را تامین کند.

زنبورعسل

زنبورعسل

در ادامه پادکستی از خواص عسل نیز تهیه کرده‌ایم.

طبقه بندی انواع عسل

۱- عسل آویشن

این نوع عسل از فعل و انفعلات زنبورعسل بر روی گیاه آویشن ساخته می‌شود. در اصل، عسل آویشن حاصل فرآوری شهد گل توسط زنبور به دست می‌آید. عسل آویشن به رفع و پیشگیری بسیاری از بیماری‌ها کمک کرده و تامین‌کننده ویتامین‌های A، B و E می‌باشد.

از عسل آویشن برای کمک به بیماری‌های تنفسی نظیر آسم و نفس تنگی، درمان بیماری‌های مفصلی و کمک به بهبود انواع سردردها استفاده می‌گردد.

۲- عسل کنار

عسل کنار، عسلی است که به نسبت انواع دیگر عسل تیره رنگ است. همچنین ساکارز این نوع عسل به نسبت بقیه انواع آن ذاتا بالا می‌باشد. از جمله خواص آن می‌توان به  فعال کننده حافظه و رشد کودکان، مسهل صفرا، دفع کرم معده و روده، مفید برای زخم معده، مفید برای آبله، مقوی اعصاب و … اشاره کرد.

۳- عسل گون

عسل گون از جمله رایج‌ترین انواع عسل به دلیل فراوارانی گیاه گون در ایران است. این عسل حاوی فوایدی از جمله درمان پوکی استخوان، پا درد، کمردرد و درد مفاصل و تقویت اعصاب و دستگاه گوارش است.

۴- عسل کوهستان

این نوع از انواع عسل ارگانیک هستند و خواص دارویی و درمانی بسیاری دارند. طعم بسیار لذیذی دارد.  از خواص کم نظیر این  عسل می توانیم به  مواردی مانند تقویت بدن، بهبود زخم معده، اشتهاآور بودن، ضد نفخ سیستم گوارشی  است. درمان کننده آسم، ورم لوزین و کم خونی است. برطرف کننده  و رفع کننده گاز شکم است.     

۵- عسل مرکبات

نام دیگر عسل مرکبات، عسل بهارنارنج است. دارای عطر و بوی فوق‌العاده می‌باشد؛ اکثرا در شمال کشور برداشت می‌شود و برای مصرف کودکان معمولا این نوع عسل توصیه می‌گردد. از جمله خواص مهم ان می‌توان به ضد اسپاسم، ضد اضطراب، تپش قلب، مفید برای میگرن، نرم کننده سینه، ضد کرم روده، ضد سرطان معده، انرژی‌زا و … اشاره کرد.

عسل مرکبات یا بهارنارنج

عسل مرکبات یا بهارنارنج

۶- عسل یونجه

عسل یونجه از گل‌های بنفش رنگ یونجه به دست می‌آید. این عسل به تقویت حافظه، مفید برای خون دماغ شدن، خون ساز، آرامش روان، نشاط‌ آوری کمک می‌کند.

۷- عسل زول

عسل زول، تقویت کننده معده، بهبود روند تنفس، تصفیه کننده خون،‌ کاهش دهنده درد مفاصل و استخوان‌ها، از بین برنده کم خونی و کاهش دهنده قند خون، درمان دردهای مفصلی و کمردرد، قلنج های نفریتی و ادم ها و از بین برنده عفونت های دستگاه گوارش می‌باشد.

۸- عسل جنگلی

عسل جنگلی دارای طبع گرم، ضدعفونی کننده بدن، مفید جهت برونشیت، گلودرد، ورم گلو، حلق و حنجره، آرتروز، رماتیسم و کبد چرب، ضداسترس، تشنج و بی خوابی است.

۹- عسل سیاه دانه

عسل سیاه دانه را می‌توان جزو گران‌ترین عسل ها معرفی کرد که بسیار کمیاب می‌باشد. مقوی مغز و اعصاب، زیاد کننده شیر مادران، تقویت کننده حافظه است.

۱۰- عسل اقاقیا

یکی از بهترین انواع عسل است که نسبت به دیگر عسل ها دیرتر رس می‌بندد. عسل اقاقیا مقوی و انرژی‌زا می‌باشد و برای مصرف ورزشکاران توصیه می‌گردد. نشاط آور و معطر نیز می‌باشد.

۱۱- عسل گشنیز

اگر نیاز به عسلی دارید که با وجود معطر بودن،  تقویت کننده نیز باشد . این نوع از عسل بهترین انتخاب است. از عسل گشنیز به عنوان یک داروی ضد سرطان یاد می شود که می توان تمام سموم بدن را از بین ببرد.  عسل گشنیز اشتها آور است و کمک می کند تا  معده تقویت شود. از عسل گشنیز برای نرم کردن سینه، داروی تب برای  بیماریهای عفونی استفاده می شود. انواع عسل گشنیز برای درمان سرخک و آبله و آفت دهان استفاده می شود.

مشخصات، قیمت و گالری انواع ظروف سرامیکی
پیشنهاد مطالعه

۱۲- عسل ریحان

 این نوع از انواع عسل تنها از یک گل تهیه می شود، رنگ روشن دارد و سرشار از ویتامین هایA,K و کلسیم است. دارای مواد معدنی است و خاصیت ضدعفونی وضد باکتریایی قوی دارد. به بهبود و کاهش دردهای میگرنی و سرگیجه کمک فراوان می کند.

۱۳- عسل مریم گلی

یکی از انواع عسل دارویی مریم گلی است که دارای رنگ روشن است. تولید این نوع عسل در مدت زمان طولانی تری توسط زنبورها انجام می شود. خواص آنتی اکسیدانی  طبیعی آن کمک بزرگی برای درمان انواع بیماریها است.

۱۴- عسل مریم نخودی (کلپوره)

عسل کلپوره (مریم نخودی) علاوه بر دارا بودن اثرات دارویی عسل طبیعی، داری اثرات ویژه درمانی زیادی می‌باشد. فواید آن شامل مقوی و انرژی‌زا، خواص آنتی باکتریال بالا، ضدنفخ، مفید در درمان سردرد، تقویت کننده دستگاه گوارش، مناسب برای بیماران دیابتی، پیشگیری و کمک به درمان دیابت، رفع کم خونی و … است.

پیشنهاد مطالعه: خصوصیات عسل طبیعی

۱۵- عسل اسطوخدوس

طعم و بوی بیشتری دارد؛ دارای خواص درمانی متعدد از جمله کاهش علائم حساسیت است.

۱۶- عسل زالزالک

عسل زالزالک دارای رنگ قهوه‌ای است. بوی تندی دارد؛ همچنین مفید برای مشکلات قلبی، پایین آوردنده سطح کلسترول و … است.

۱۷- عسل آووکادو

این عسل که به رنگ مایل به روشن و سفید است، کمی طعم کره دارد و بسیار خوشمزه است.

۱۸- عسل آفتابگردان

این نوع از عسل دارای رنگ زرد طلایی است و شکل کریستالی دارد، عطر و طعم آن ملایم است و زنبورها آن را از شهد گل آفتابگردان جمع آوری و فراوری می کنند.در بین  انواع عسل از این نمونه  عسل برای نرم کردن سینه، تسکین سرفه و برطرف کردن مشکلات ریوی استفاده می شود. همچنین برای خنثی کردن اثر سم واقعا کارساز است.

عسل گل آفتابگردان

عسل گل آفتابگردان

۱۹- عسل کلزا

عسل کلزا میزان زیادی گرده گل دارد؛ برای تنظیم کردن کبد و تنظیم اسیدهای چرب مفید است.

۲۰- عسل زیرفون

عسل زیرفون تقریباً شفاف و بسیار شیرین است. برای درمان آنفولانزا، ضد اسپاسم و … کاربرد دارد.

۲۱- عسل اکالیپتوس

شهد اکالیپتوس بسیار مورد علاقه زنبورها است و به دلیل خواص درمانی ویژه ای که دارد بسیار مورد توجه است. در ایران تولید این عسل در شهرهای فشا و جهرم انجام می شود. طعم عسل اکالیپتوس زیاد مطلوب مخاطب نیست و بیشتر به دلیل خواص درمانی آن مورد توجه است. از این نوع عسل در درمان اختلالات گوارشی و برطرف کننده عفونت دستگاه ادراری استفاده می شود. یکی از کاربردی ترین انواع عسل در درمان سل ریوی عسل اکالیپتوس می باشد.

۲۲- عسل شاه بلوط

عسل شاه بلوط، از انواع عسل، به رنگ قرمز-قهوه‌ای است. مصرف عسل شاه بلوط، که نوعی آنتی اکسیدان طبیعی بوده، می‌تواند در درمان عفونت‌های دستگاه ادراری و درمان گردش خون ضعیف، کمک شایانی را نماید و مصرف آن قبل از خواب هم می تواند در درمان یبوست مفید واقع گردد.

۲۳- عسل قاصدک

عسل قاصدک به زرد رنگ است و به سرعت شکرک می‌زند. همچنین برای مشکلات گوارشی مفید است.

پیشنهاد مطالعه: شیر داغ و عسل

۲۴- عسل اکلیل کوهی

این عسل رنگ تقریبا سفید دارد. بوی این نمونه عسل بسیار خوشایند است و نمونه  مناسبی برای افراد دارای بیماریهای کبدی است. این نوع از عسل را به افرادی که دچار خستگی می شوند و یا فعالیت فکری و بدنی  زیادی دارند توصیه می کنند. عسل اکلیل کوهی برای درمان نفخ معده و جلوگیری از بوجود آمدن کولیت روده مناسب است.

۲۵- عسل درخت چای

عسل درخت چای به رنگ کربایی تیره است. این نوع عسل، که تنها در نیوزلند می‌روید، قدرتمندترین عسل شفابخش در دنیا، سیستم ایمنی را تقویت کرده و تقریباً تمام بیماری‌ها یا عفونت‌های شناخته شده را درمان می‌کند.

۲۶- عسل چندگیاه

 عسل های چند گیاه نمونه ای از انواع عسل هستند که زنبورها انها را از ترکیب شهد چند گیاه متفاوت تهیه می کنند. این نوع از عسل ها هم مانند نمونه های دیگر دارای خواص شگفت انگیزی در درمان بیماریها می باشد. از نمونه های متفاوت از انواع عسل چند گیاه برای درمان سنگ کلیه و مثانه، تصفیه خون، درمان میگرن، پوکی استخوان، درمان ورم روده و معده و تقویت اعصاب استفاده می شود.

۲۷- عسل شوید

این نوع از انواع عسل رنگ تیره تری نسبت به نمونه های  دیگر عسل دارد و شیرینی آن  متناسب است. عسل شوید دارای رنگ کهربایی تیره است. از مهمترین خواص آن آرامش بخش بودن آن است، کاهنده قوی چربی است، استخوان را تقویت می کند.باعث تقویت معده است و درمان مناسبی برای دل پیچه است، باعث افزایش شیر مادران شیرده می شود،

۲۸- عسل رازیانه

عسل رازیانه به رنگ زرد تیره است. تقویت سیستم ایمنی بدن، مقابله با سرطان و افزایش میل جنسی بانوان از جمله فواید بی‌نظیر آن است.

۲۹- عسل زرشک

این نوع عسل از نمونه های عسل بهاره است و دارای رنگ زرد طلایی است. عطر مطبوع و طعم شیرینی دارد و زنبورها در فصل بهار و در ماههای اردیبهشت و خرداد آن را تولید می کنند. از این نمونه عسل برای تصفیه خون، کاهش فشار خون و درمان مشکلات کبدی و تنظیم قند خون استفاده می شود.

۳۰- عسل جعفری

از انواع عسل گیاهی جعفری یک نمونه  مقوی و انرژی زای دیگر است. خاصیت اشتهاآور بودن آن در کنار کم مفید بودن برای بیماران دیابتی از مهمترین ویژگی های آنها می باشد. کمک به بهبود شرایط خواب و تقویت حافظه از دیگر ویژگی های این نوع از عسل است.

۳۱- عسل جاوشیر

به مانند دیگر انواع عسل، عسل جاوشیر نیز حاصل فعالیت زنبور بر گیاه جاوشیر می‌باشد. گیاه جاوشیر، گیاهی کوهستانی‌ است که در کوهستان‌های ایران نیز یافت می‌گردد. از آن در طب سنتی نام برده شده و خواص درمانی بسیاری دارد.

۲۱ خواص گرده گل برای سلامتی انسان چیست؟
پیشنهاد مطالعه

عسل جاوشیر اصطلاحا عسلی بهاره است و به مانند بسیاری از عسل‌ها، دارای طعمی شیرین است. از این نوع عسل در بهبود تشنج و صرع، لرزه، دردهای مفاصل و تقویت بینایی استفاده می‌شود.

۳۲- عسل مانوکا

عسل مانوکا در مناطق جنگلی استرالیا و نیوزلند از شهد درخت مانوکا، توسط زنبور تولید می‌شود و کیفیت و شهرت بسیار بالایی در سراسر جهان نیز دارد. رنگ این عسل کهربایی است.

در گذشته که دسترسی به آنتی بیوتیک ها میسر نبوده، از عسل مانوکا برای ضد عفونی کردن و درمان زخم ها استفاده می شده است. از دیگر خواص آن می‌توان به بهبود دردهای شکمی و بهبود سیستم گوارشی اشاره کرد.

۳۳- عسل گندم سیاه

عسل گندم سیاه به رنگ زرد تیره یا قوه‌ای تیره یافت می‌شود. این عسل دارای عطر و طعم مشخص است و از شهد گندم سیاه به دست می‌آید.

۳۴- عسل بابونه

عسل بابونه عطر و طعم بی‌نظیری دارد و برای درمان التهاب مغز، انواع ورم‌ها، کاهش تب، میگرن، سردرد، آرتروز و کاهش حساسیت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۳۵- عسل گل گندم (قنطوریون)

عسل گل گندم (قنطوریون) به رنگ زرد و سبز با بوی بادام و طعم آن مقداری تلخ می‌باشد. گل گندم یکی از بهترین گیاهان عسل زا است.

۳۶- عسل گل پنبه

عسل گل پنبه که به رنگ روشن است، طعم مرکبات معطر را می‌دهد.

۳۷- عسل شبدر

عسل شبدر از بهترین عسل هاست. عطر خوب، بی‌رنگی و بلوری شکل بودن از مشخصه های آن است.

۳۸- عسل سیب

عسل سیب به رنگ زرد کم رنگ با عطری عالی است؛ این عسل دارای طعم شیرین مطبوعی‌ست. به دلیل عطر و طعم شیرین آن در صنعت شیرینی‌پزی بسیار پرکاربرد است.

۳۹- عسل لیمو

عسل لیمو دارای رنگ شفاف، طعم خاص و ارزش مالی بالایی است. از این عسل در درمان سرماخوردگی استفاده می‌شود.

۴۰- عسل هویج

رنگ زرد تیره  از مهمترین مشخصات این نوع از عسل است. این عسل از گل‌های سفید چتر دار هویج وحشی یا پرورشی تهیه می شود و بیشترین کاربرد آن در آشپزی است.

۴۱- عسل تمشک

عسل تمشک دارای رنگی روشن، طعمی مطلوب و معطر است. این عسل حاصل اقدامات زنبورعسل برروی شکوفه‌های درخت وحشی تمشک است. عسل تمشک از ۳۴٪ گلوکز و ۴۱٪ فروکتوز است.

۴۲- عسل سنبل

عسل سنبل دارای رنگ زرد طلایی و عطری لطیف است.

۴۳- عسل اسپرس

عسل اسپرس، به رنگ زرد زرین است؛ بسیار خوشبو و دارای مزه‌ای دلپسند و خاص است.

۴۴- عسل گل محمدی

عسل گل محمدی از دیگر انواع عسل است که عطر و طعمی مشابه عرق گل محمدی دارد. این عسل از جمله کم‌یاب‌ترین انواع عسل در ایران است.

۴۵- عسل خلنگ

عسل خلنگ دارای رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز تیره است. بو و چسبندگی شدیدی دارد؛ و برای ضدعفونی مجاری ادرار شخص مبتلا به ورم مثانه و پروستات مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین برای افراد مبتلا به روماتیسم نیز مفید است و بر علیه عفونت های روده‌ای نیز مصرف می‌شود.

۴۶- عسل بادام تلخ

طعم بادام شدیدی دارد؛ این عسل زرد رنگ است. بسیاری از افراد طعم این عسل را دوست ندارند. همچنین عسل بادام تلخ دارای ویتامین‌های ب‌۱ و ب‌۲ است.

۴۷- عسل خارشتر

عسل خارشتر یکی دیگر از انواع عسل می‌باشد که حاصل گرده افشانی زنبور روی گیاه و گل خارشتر است.

انواع عسل کوهی

انواع عسل کوهی

انواع عسل کوهی

عسل های کوهی به دو دسته تقسیم می‌شوند:

۱- عسل کوهستان در کندو

۲- عسل کوهستان وحشی

در عسل های کوهستان نگهداری شده در کندو، (بر خلاف ادعای برخی زنبورداران) با عسل وحشی کوهستان چندان بی‌تفاوت نیست. عسل وحشی کوهستان بدون دخالت هیچ انسانی به نتیجه نهایی می‌رسد.

عسل کوهستان، مانند هر عسل طبیعی دیگری، شکرک می‌زند و اصطلاحا رس می‌زند. بعد از چه مدتی شکرک می‌زند؟ این موضوع وابسته به نوع گلی که عسل از آن به‌ دست‌ آمده، میزان درجه حرارت محیط، فصل تولید عسل و نوع زنبور است.

عسل طبیعی کوهستان سبلان

عسل های گیاهی کوه‌های سبلان، واقع در استان اردبیل، از نظر طبی از نظر داشتن موم مشهور است.

عسل بهاره این منطقه که از نوع چهل گیاه نیز شهرت خوبی دارد. البته کوهستان سبلان عسل تک گل نیز دارد؛ مانند عسل گون، عسل آویشن، عسل بابونه، عسل یونجه، عسل قنقال، عسل آفتابگردان، عسل شبدر، عسل اسپر و عسل گشنیز

پیشنهاد مطالعه: خواص موم عسل در طب سنتی

عسل طبیعی کوه های کهگیلویه و بویر احمد

استان کهگیلویه و بویراحمد، عسل طبیعی‌ای دارد که جزو بهترین عسل های دنیا است. عسل کنار (سدر) این منطقه طبعی سرد دارد و برای افراد گرم مزاج بسیار عالی است. زنبورعسل این نواحی، که ابعاد ریزی دارد، با نام «زوروا» شناخته می‌شود. نکته جالب در مورد زنبورهای «زوروا» این است که علاوه براینکه در کوه های اطراف کندو درست می‌کنند، در داخل شهر هم بر روی وسایلی که ثابت و دست نخورده هستند هم کندوی عسل درست می‌کنند!

کوه های کهگیلویه و بویر احمد

کوه های کهگیلویه و بویر احمد

انواع عسل بر اساس زمان تولید

با توجه به گل‌هایی که در فصول مختلف سال رشد می‌کند، انواع مختلف عسل نیز تولید می‌شود.

الف) عسل بهاره

عسل‌ هایی که در اوایل بهار جمع‌آوری و برداشت می‌شوند را عسل بهاره می‌نامند. مانند: عسل مرکبات و عسل اقاقیا

ب) عسل پاییزه

تولید عسل پاییزه از اواسط تابستان تا اوایل پاییز اتفاق می‌افتد. عسل هایی که در فصل پاییز برداشت می‌شوند را به اصطلاح عسل پاییزه می‌نامند.

انواع عسل بر اساس منطقه تولید

همانطور که می‌دانید معمولا زنبورها در مناطق خوش آب و هوا و سر سبز نگهداری می‌شوند. در این مناطق ممکن از چندین نوع گیاه، مثل گل گون یا درخت کنار وجود داشته باشد. با توجه به مصرف زنبورها از این گل ها، عسل ها به دو نوع تک گل و چند گل تقسیم می‌شوند.

تشخیص عسل طبیعی با 13 راه ساده!
پیشنهاد مطالعه

الف) عسل تک گل

اگر زنبورها عسل خود را تنها توسط یک نوع گل خاص تولید کرده باشند، اصطالحا به آن عسل، عسل تک گل می‌گویند. مثل عسل گشنیز یا آویشن

لازم به ذکر است که جمع‌آوری و تشخیص عسل تک گل کاری به نسبت سخت است.

ب) عسل چند گل

وقتی زنبورها از از چند نوع گل برای تولید عسل استفاده کرده باشند، اصطلاحا به آن عسل، عسل چند گل می‌گویند. مانند عسل مرکبات و عسل کوهستان

انواع عسل بر اساس منطقه تولید

انواع عسل بر اساس منطقه تولید

انواع عسل بر اساس رنگ

در حال حاضر طیف گسترده‌ای از عسل (بیش از ۳۰۰ نوع!)، با طعم، مزه و رنگ مختلف در جهان وجود دارد.

برخی از رنگ‌های عسل:

عسل بی رنگ مانند: عسل پنبه

عسل زرد مانند: عسل گون

عسل قرمز مانند: عسل آویشن

نحوه نگهداری عسل

عسل یکی از بهترین مواد غذایی است که بشر ارزش آن را نمی‌داند. برخلاف مواد غذایی دیگر، این محصول حاصل از طبیعت، تاریخ انقضایی ندارد. برخلاف تصور عموم، شکرک زدن عسل، به معنی تقلبی بودن یا منقضی شدن آن نیست.

– عسل را می‌توان در مکان‌های خشک مانند انبار یا یخچال (در یخچال سریع‌تر شکرک می‌زند) نگهداری کرد.

– بهتر است آن را درون ظروف پلاستیکی یا فلزی و در مقابل نور مستقیم آفتاب نگهداری نکنید. چراکه با این کار، مواد شیمیایی ظرف پلاستیکی (یا خوردگی فلز به دلیل خاصیت اسیدی عسل) به مرور زمان با عسل، ترکیبی سمی تشکیل خواهد داد. ظرف‌های شیشه‌ای، سفالی یا لعابی بهترین انتخاب خواهند بود.

توجه:‌ حواستان باشد که همواره درپوش عسل را بگذارید تا رطوبت یا حشرات و گرد و خاک به داخل آن نفوذ نکند.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت انواع عسل

قیمت عسل از عوامل مختلفی تاثیر می‌پذیرد. این عوامل شامل کیفیت عسل، نوع عسل، نوع بسته‌بندی، محل برداشت و عرضه و تقاضا تعیین می‌کند. هر کدام از این فاکتورهای به نوعی بر قیمت تاثیر گذاشته و آن را تغییر میدهند. البته به غیر از عوامل گفته نکات دیگری مانند عسل چند گیاه یا تک گیاه نیز بر قیمت تاثیر گذارند. هم‌چنین قیمت عسل عمده نسبت به تک فروشی کم‌تر است.

1- کیفیت عسل:

قیمت عسل را کیفیت آن مشخص می‌کند. بدون شک عسل‌های با کیفیت قیمت بالاتری دارند. در موارد زیر نشانه‌های کیفیت خواص عسل را معرفی می‌کنیم:

  • یکی از نشانه‌های کیفیت بالای عسل بافت و چسبندگی آن است. هر چقدر میزان چسبندگی عسل بیش‌تر باشد آب کم‌تری در آن وجود دارد و عسل با کیفیت‌تر است.
  • یک محصول با کیفیت از عسل باید بدون هیچ‌گونه ناخالصی باشد. یعنی درون ظرف جز عسل مواد غذایی دیگری نباشد.
  • عسل با کیفیت به هیچ عنوان تخمیر نمی‌شود.
  • هیچ‌کدام از مواد مغذی آن در حین فرآیند برداشت و تولید حذف نمی‌شود.

2- نوع عسل:

نوع محصول در قیمت عسل تاثیرگذار است. همان‌طور که گفته شد عسل‌های موجود در بازار به سه دسته تقسیم می‌شوند. عسل صد در صد طبیعی قیمت بالاتری نسبت به عسل‌های تغذیه‌ای و صنعتی دارند. به طوری که ممکن است قیمت یک عسل صد در صد طبیعی 5 برابر عسل صنعتی یا تقلبی باشد.

3- بسته‌بندی:

قیمت عسل طبیعی و نوع بسته‌بندی با یکدیگر ارتباط دارند. زیرا در این نوع عسل ظروف و حتی طراحی‌های خاصی در نظر گرفته می‌شود. به طور کلی قیمت محصولی مانند عسل که در بسته‌بندی خاصی قرار دارد به فاکتورهای زیر بستگی دارد:

– جنس ظروفی که عسل در آن ریخته شده است. یعنی پلاستیکی یا شیشه‌ای بودن آن.

– جنس درب ظروف که فلزی یا پلاستیکی باشد.

– اندازه ظرف مورد نظر.

– شکل و طراحی ظرفی که عسل در آن ریخته شده است.

– طراحی‌های روی ظرف.

عوامل بالا در قیمت عسل تاثیر دارد. بهتر است در هنگام خرید عسل به تمام پارامترهای  گفته شده توجه کنید.

4- محل برداشت:

قیمت عسل در مناطق و اقلیم مختلف متفاوت است. به طور کلی عسل نسبت به محلی که برداشت می‌شود و اقلیمی که در آن قرار دارد ویژگی‌ها و حتی رنگ خاصی دارد. به طور کلی در اقلیم‌های گرم‌سیری عسل تیره رنگی خواهیم داشت. این در صورتی است که در اقلیم‌های سرد و معتدل معمولا عسل رنگ پریده و روشنی برداشت می‌شود.

به طور کلی شاید محل برداشت در قیمت نهایی تاثیر زیادی نداشته باشد. زیرا هر نوع عسلی که صد در صد طبیعی باشد ارزش زیادی از نظر مواد مغذی موجود در آن داشته و مسلما گران ‌تر نیز هست. اما به طور کلی معروف‌‌ترین عسل موجود در ایران عسل وحشی جنوبی است که در رشته کوه‌های زاگرس برداشت می‌شود. این نوع عسل معمولا قیمت بالایی دارد. البته این نوع عسل در مدت زمان بسیار کمی در سال برداشت شده و تقریبا بسیار کم و محدود است. یکی از دلایل گران‌تر بودن آن نایاب بودنش است.

5- عرضه و تقاضا:

قیمت عسل را پارامتر دیگری به نام عرضه و تقاضا مشخص می‌کند. طبیعتا وقتی یک محصول به میزان زیادی در بازار موجود باشد و به نوعی بازار از وجود این محصول پر شده باشد، قیمت محصول نیز کاهش می‌یابد. در رابطه با عسل و قسمت آن نیز این نکته صادق است. هر چقدر میزان عسل موجود در بازار بیش‌تر باشد قیمت آن کم‌تر می‌شود. البته عرضه بیش از حد یک محصول در بازار رکود بازار و تقاضا را در پیش خواهد داشت و در این زمینه باید نسبت عرضه و تقاضا رعایت شود.

سوالات متداول

بهترین عسل از چه گیاهی است؟

بهترین عسل چه عسلی است؟ این سوالی است که غالبا پرسیده می‌شود؛ اما باید پاسخ داد که هر عسلی متناسب با خواصی که دارد، می‌تواند طیف وسیعی از افراد با نیازهای درمانی‌شان را پوشش دهد.

نتیجه

همانطور که دیدید انواع عسل بسیار متنوع‌اند. تنوع عسل در جهان به بیش از ۳۰۰ نوع می‌رسد! پیشنهاد ما به شما این است که همواره از انواع عسل استفاده کنید تا از انواع خواص ان بهره‌مند شوید.

برچسب‌ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Rating*