انواع قالب شمع دست ساز چیست؟


حسام 31 خرداد 1401 دقیقه مطالعه
انواع قالب شمع دست ساز چیست؟

درباره قالب شمع دست ساز

قالب شمع دست ساز در شمع سازی که به عنوان کاری مفرح در بین طرفداران محسوب می شود، مورد استفاده قرار می گیرد. اگر تا به حال در منزل شمع ساخته باشید، پس مسلما به جذابیت فراوان این کار پی برده اید. گویا با دشواری ها و اصول شمع سازی که در این محتوا موضوع مورد بحث ما می باشد، برخورد کرده اید.

شمع دست ساز دارای عطر مطبوع و نورانیت خود گرمایی آرام بخش به افراد می بخشد و با شمع روحیه افزایش می یابد.

با قالب شمع دست ساز در خانه نیز می توان شمع ساخت. این تولید به صرفه جویی در هزینه، ایجاد و ارتقاء خلاقیت در افراد کمک فراوانی می کند. همین طور یک شمع دست ساز متناسب با جنس و میزان استفاده از آن تا مدت ها قابل استفاده است و می توان از آن بهره برد. شمع سازی، جدای از اینکه یک تفریح است، فواید دیگری نیز دارد، که یکی از آنها کادو دادن آنها می باشد.

البته افراد می توانند شمع های خود را به فروش برسانند و یا از ساخت راحت شمع ها احساس خوبی داشته باشند.

انواع قالب برای شمع دست ساز

۱- استفاده از لوازم در دسترس برای ساخت قالب شمع دست ساز

دوست دارید با محصولات در دسترس خودتان قالب شمع دست ساز درست کنید؟ از آنجا که این پروژه هم دلپسند است و هم با محیط زیست سازگاری دارد، پس میتوان آن را فعالیت بسیار جذابی در نظر گرفت. این ایده‌ی قالب شمع دست ساز، مخصوصا برای فصل پاییز، بسیار مناسب است؛ زیرا در این فصل کدو سبز و کدو حلوایی در همه جا پیدا میشود.

۲- نقاشی روی قالب شمع دست ساز به سبک مراکشی

برای ساخت این نوع قالب شمع، به چندین ظرف ارزان قیمت، رنگ و کمی صبر و حوصله نیاز دارید. برای یادگیری سبک مراکشی، ابتدا چندین طرح و الگوی ساده روی کاغذ بکشید. سپس، مقداری رنگ بردارید و خلاقیت خود را به کار بگیرید!

۳- استفاده از فنجان‌های وینتج قدیمی به عنوان قالب شمع

آیا شما چندین فنجان و نعلبکی دارید که مطمئن نیستید آنها را نگه دارید و یا دور بیندازید؟ یک ایده‌ی جذاب، استفاده از این ست های چینی به عنوان گلدان تزئینی در فضای داخلی منزل است. ایده‌ی دیگر، پر کردن وکس داخل فنجان و ساخت یک شمع زیباست.

قالب شمع دست ساز

۴- داخل قالب شمع را مرمری کنید

چه بخواهید برای یک مراسم عروسی تعداد زیادی شمع رنگی داشته باشید و چه بخواهید طرح منزل خود را عوض کنید، این پروژه بسیار سرگرم کننده است. اگر میخواهید برای مراسم عروسی شمع بسازید، مرمری کردن آنها جذابیت تزئینات مهمانی را دوبرابر خواهد کرد.

آموزش ساخت شمع دست ساز سویا
پیشنهاد مطالعه

تجهیزات لازم برای شمع سازی کدام است؟

۱- قالب:

قالب شمع دست ساز

از اصلی ترین تجهیزاتی که در شمع سازی به کار می آید، قالب شمع دست ساز می باشد. این قالب ها دارای انواع مختلفی هستند، که از نظر جنس و مدل متنوع تولید می گردند. قالب ها در انواع متفاوت شیشه ای، فلزی، پلاستیکی یا سیلیکونی ساخته می شوند. در بین قالب ها برترین نوع از نظر هنرمندان این شغل قالب شیشه ای است. به این دلیل که قالب های شیشه ای شمع ها را بدون کوچکترین ناهمواری تولید می کنند و طول عمر بالاتری در مقایسه با قالب های پلاستیکی دارند. ولی از لحاظ قیمت قالب های پلاستیکی و فلزی از شیشه ای مقرون به صرفه تر می باشند.

مسئله مهم دیگر در باب قالب شمع دست ساز، توجه به جهتی است که فتیله در قالب شمع دست ساز قرار داده می شود. همچنین قالب ها حاوی شکافی کوچک در پایین یا بالا ( وابسته به قالب) هستند.

۲- فتیله:

بعد از قالب شمع دست ساز فتیله از سایر عناصر دیگر ساخت شمع است. اکثرا فتیله از نوع کتان می باشد. آنها در سایز ها و قطرهای متفاوت تولید می گردند، و وابسته به ضخامت شمع دست ساز هستند. فتیله ها به طور معمول در دو نوع قیطانی و نخ پرک تولید می گردند.

۳- سوزن یا قلاب فتیله:

لوازم ساخت شمع

قلاب یا سوزن فتیله جهت حفظ فتیله در وسط قالب شمع دست ساز در زمان ریخته شدن پارافین مایع در قالب به کار می رود. به این صورت که بایستی فتیله را به قلاب متصل نموده تا در وسط قرار گیرد و سپس پارافین را در قالب ریخت.

۴- پارافین:

لوازم ساخت شمع

قالب شمع دست ساز برای درست شدن یک شمع از ستون اساسی شمع سازی پارافین استفاده می کند. پارافین موادی بی رنگ و سفید با ظاهری مات است که از مشتقات نفت است. این ماده نقطه ذوبی درجه بندی شده متفاوتی دارد. این درجه بندی نقطه ذوب برای شمع سازی از 60 الی 63 درجه سانتی گراد استفاده می کند.

پارافین دارای انواع گوناگونی است، که به اختصار در مورد آنها صحبت می کنیم.

پارافین قالبی: قالب شمع دست ساز از این نوع پارافین که قیمت مناسب و مقرون به صرفه ای دارد، جهت ساخت شمع استفاده می کند. پارافین قالبی ابتدایی ترین نوع پارافین درون بازار است. از این پارافین در ساخت شمع دست ساز معمولی و ساده که فاقد هر گونه طرح و رنگی هستند، به کار برده می شود.

پارافین شنی: این مدل پارافین که همچون ذرات ترافل قنادی هستند . در انواع رنگ بندی متفاوت موجود می باشند. همچنین از آن برای درست کردن شمع دست ساز به اصطلاح تپه ای استفاده می شود.

پارافین پولکی: در واقع این مدل گونه دیگری از پارافین شنی می باشد. همچنین با توجه به اسم آن شکل پولکی دارد. این پارافین هم درون قالب با پارافین مایع قابل ترکیب است و هم می توان از آن به طور دکوری بهره برد.

ظروف سرامیک چیست و چه مزایایی دارد؟ انواع ظروف +عکس
پیشنهاد مطالعه

پارافین ژله ای: این پارافین نیز از سایر پارافین های دیگر مجزا می باشد و به نوعی چرب و لغزنده است. در لیوان و ظروف از آن استفاده می شود. همچنین درون قالب شمع دست ساز که دارای تجهیزات زینتی هستند، به کار برده می شوند.

پارافین مایع: این نوع از پارافین همانند سایر پارافین ها قابلیت روشن شدن دارد، ولی اکثرا جهت زینت دادن به فضا به کار می رود. اغلب آن را در لیوان یا جام می ریزند و سپس طلق را برای حفظ فتیله بر روی سطح آن قرار می دهند.

۵- اسید استئارین:

لوازم ساخت شمع دست ساز

این عنصر که برای محکم شدن بیشتر پارافین مورد استفاده قرار می گیرد، موادی فاقد مزه، رنگ و بو می باشد. کریستال های آن برگ برگ است که در الکل وارت با دمای زیاد قابل حل شدن است. بنابراین جهت درست نمودن قالب شمع دست ساز و صابون نیز از آن استفاده می شود.

این ماده منجر به افزایش زمان سوخت پارافین می شود. اسید استئارین حلال مطلوبی است، که هم رنگ را به خوبی در خود حل می کند و هم در انتهای کار به جدا شدن آسان شمع از قالب شمع دست ساز پس از خشک شدن آن کمک دو چندان می کند. اگر از این ماده در میزان بیشتری به کار برده شود، شمع مثل صابون می شود. در نهایت مقدار کاربرد این ماده در شمع سازی به ازای هر 500 گرم پارافین 50 گرم است.

۶- رنگ:

از تجهیزات دیگری که در شمع سازی مهم است، رنگ مختص شمع سازی است، که در بازار عرضه می شود. بنابراین مداد شمعی نیز در نبود این رنگ ها قابل استفاده هستند. اما از میزان کم استفاده از رنگ در ساخت شمع غافل نشوید، زیرا قالب شمع دست ساز که حاوی رنگ های بسیار باشد، سوخت ناقصی دارد.

رنگ ها دارای دسته بندی دیگری به نام شب نما یا فلورسنت هستند، که به شکل پودر هستند. به طور معمول در پارافین های نوع پولکی کاربرد دارند.

۷- ظرف مخصوص:

از سایر وسایل شمع سازی برای درست کردن قالب شمع دست ساز ظرف مختص، جهت مایع کردن پارافین در آن است. انجام این فرایند به طور معمول در ظرفی از جنس فلزی استیل یا آلومینیوم قابل انجام است. به طوری که دو ظرف می آوریم که اندازه های متفاوتی داشته باشند، ظرف کوچکتر حاوی پارافین و ظرف بزرگتر را پر از آب  می کنیم. سپس ظرفی که از آب پر شده است را به نقطه جوش می رسانیم. در نهایت برای مایع نمودن پارافین ظرف کوچکتر را درون ظرف بزرگتر می گذاریم، تا پارافین ذوب شود و برای قالب گیری آماده شود.

۸- چسب کاغذی:

چسب کاغذی عضو غیر قابل مجزا از این تجهیزات است که در آموزش شمع سازی نیز کاربرد دارد. در شمع سازی برای محکم ماندن فتیله در ته قالب از چسب کاغذی بهره جسته می شود.

۹- براکس:

براکس از تعلقات دیگر وسایل شمع سازی می باشد، که جهت ایجاد حالت نسوز برای فتیله قالب شمع دست ساز به کار می رود. طریقه استفاده از براکس به این شکل است، که یک قاشق چایخوری براکس را با همان اندازه نمک ترکیب می کنیم و در یک ظرف آب جوش می گذاریم تا 5 دقیقه جوش بخورد. سپس فتیله را در آن گذاشته و برمی داریم و روی یک مکان هموار قرار می دهیم تا رطوبت آن گرفته شود.

فرق بسیار مهم شمع دست ساز با صنعتی چیست؟
پیشنهاد مطالعه

البته روش استفاده از موم عسل نیز برای غیر قابل اشتعال نمودن فتیله وجود دارد. این روش نیز همانند روش فوق بن ماری موم و ذوب آن بر روی بخار می باشد. در نهایت به مدت 5 دقیقه فتیله را در آن گذاشته و برداشته، می گذاریم آبش گرفته شود.

10- عطر:

برای استشمام نشدن بوی نفت در هنگام روشن شدن قالب شمع دست ساز توسط مشتری بهتر است، که از عطر برای گرفتگی بوی نفت استفاده کنید. این عطر در مدل های مختلفی در بازار موجود است، که زمانی که پارافین به حالت مایع می رسد و می خواهید آن را قالب بندی نمایید، عطر را قبل از ریختن پارافین در قالب به آن می افزایید.

۱۱- دماسنج:

برای اینکه دقت عمل بالایی داشته باشید، بهتر است در زمان مایع کردن پارافین به درستی درجه دمای آن را بسنجید. برای این کار از دماسنج های مختص شمع سازی بهره بجویید. این دماسنج کمک می کند تا شما دمای 60 درجه که نقطه مناسبی برای به حالت مایع رسیدن پارافین است، را سریعا تشخیص دهید. اگر از این درجه عبور کنید، دمای پارافین تبخیر و از بین می رود.

۱۲- کاغذ روغنی:

گاهی پارافین که به حالت مایع تبدیل می شود، از مقدار قالب شمع دست ساز شما زیادتر می شود. بهتر است جهت جلوگیری از اسراف، آن را بر روی یک کاغذ روغنی که در کف سینی پهن کرده اید، بریزید. در نهایت اضافی پارافین خشک شده و دوباره در فرایند شمع سازی بعدی به کار می آید.

۱۳- سینی فر:

این سینی برای سرد کردن قالب شمع دست ساز آبی کوچک و اضافی پارافین به کار می رود.

۱۴- چاقو یا تیغ موکت بری:

جهت ساخت انواع قالب شمع دست ساز کوبیسم، ماکارونی و بدون قالب که لازم به برش دارند، از این وسیله استفاده می شود. در برخی اوقات نیز برای برش نواحی اضافی و پرت شمع دست ساز و شکیل شدن کار مورد استفاده قرار می گیرد.

۱۵- قاشق یا مخلوط کن:

برای آمیختن مطلوب رنگ با پارافین مایع مورد استفاده قرار می گیرد.

۱۶- اسپری سیلیکون:

 شمع دست ساز برای جدا شدن از قالب شمع دست ساز از کمی اسپری سیلیکون یا در صورت نبود آن از روغن مایع استفاده می کند.

۱۷- حلقه گرد کیک پزی:

حلقه گرد توصیه ای نمی شود ولی اگر قالب ندارید می توانید از آن استفاده کنید.

۱۸- تجهیزات دکوری:

این تجهیزات برای شکیل سازی قالب شمع دست ساز و همچنین در اکثر کارهای هنری به کار برده می شوند. البته انتخاب و خریداری آنها نیاز به کمی خلاقیت و ذوق هنری دارد. به عنوان مثال پایه های فرفورژه برای این تزیئنات بسیار مورد مناسب هستند.

برچسب‌ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Rating*