آموزش ساخت ۲ شمع دست ساز سویا در ۵ مرحله (عکس+ویدیو)


حسام 31 فروردین 1403 دقیقه مطالعه
آموزش ساخت ۲ شمع دست ساز سویا در ۵ مرحله (عکس+ویدیو)

شمع ها به فضای مورد نظر شما زیبایی میبخشند. اما برخی شمع ها بر دیگر گونه ها اولویت دارند. وگان ها، شمع های تولید شده از محصولات حیوانی، مانند موم زنبور عسل و یا پیه را نمیپسندند. علاوه بر این، شمع های ساخته شده از پارافین هم برای سلامتی مضر هستند، زیرا همانطور که میدانید، پارافین یکی از مشتقات نفت است. پس بهتر است به سراغ شمع های دست ساز، مانند شمع دست ساز سویا برویم.

این مدل شمع های دست ساز سویا، بیشتر از شمع های ساخته شده از محصولات حیوانی دوام می آورند. آن‌ ها به زیبایی شمع‌های پارافینی هستند و به راحتی و با ابزارهای ساده و فقط چند ماده ساخته میشوند. همچنین میتوان آنها را به دیگران هم هدیه داد.

آموزش ساخت شمع دست ساز سویا: روش اول

برای ساخت اولین شمع دست ساز سویا مراحل زیر را طی نمایید:

مواد لازم برای ساخت شمع دست ساز سویا

  • 2 فنجان تکه های وکس سویا برای شمع های قالبی (میتوانید از خرازی ها تهیه کنید.)
  • کاسه شیشه ای
  • شیر جوش
  • قاشق چوبی
  • دماسنج میله ای
  • روغن‌های معطر و یا روغن‌های خالص (مانند روغن اسطوخودوس، وانیل، زنجبیل، جوز هندی و غیره)
  • فتیله هم سایز با ظرف
  • یک ظرف شیشه ای دیگر
  • گیره لباس
  • قیچی

روش ساخت شمع دست ساز سویا

  1. وکس را ذوب کنید. وکس را داخل ظرف شیشه ای ریخته و ظرف را داخل شیر جوش بگذارید. تا یک سوم ظرف داخل شیر جوش آب پر کنید. تا زمانی که وکس ذوب شود، به شیر جوش حرارت دهید. به همچنین میتوانید وکس را داخل مایکروفر هم ذوب کنید.
  2. روغن معطر را اضافه کنید. اجازه دهید وکس کمی خنک شود، سپس روغن معطر را به آن اضافه کنید. به ازای هر 400 گرم وکس، 50-100 قطره روغن بریزید و یادتان باشد زمانی که شمع سفت شود، عطر روغن کمتر میشود.
  3. فتیله را داخل وکس بگذارید. مقدار کمی وکس داخل ظرف مورد نظر بریزید، فتیله را داخل ظرف بگذارید و حواستان باشد که فتیله کاملا داخل وکس فرو برود. ارتفاع فتیله باید از ارتفاع ظرف بلندتر باشد.
  4. باقی وکس را بریزید. وکس را کمی هم بزنید و سپس داخل قالب شیشه ای بریزید. اگر وکس اضافی ماند، بگذارید سفت شود تا بعدا دوباره از آن استفاده کنید.
  5. اجازه دهید وکس به مدت یک شب سفت و خشک شود. شمع دست ساز سویا شما آماده است.
خرید شمع های دست ساز وارمر
پیشنهاد مطالعه

آموزش ساخت شمع دست ساز سویا: روش دوم

جدا از موم عسل و پارافین، می توان از موم سویا برای ساخت شمع های دست ساز سویا استفاده کرد. در ادامه دستورالعمل های لازم برای ساخت این نوع شمع ها را قرار خواهیم داد.

مواد لازم برای ساخت شمع دست ساز سویا

  • حدود 5 کیلوگرم موم سویا
  • 1 بسته برچسب فیتیله
  • 12 عدد نوار فیتیله شمع
  • دماسنج شیشه‌ای دیجیتالی
  • یک بطری عصاره گل ( یاسمن )
  • ظرف یا پارچ کوچک برای ریختن موم مذاب
  • 12 عدد پایه فیتیله شمع
  • 12 عدد شیشه مربا
  • 10 عدد بلوک زرد رنگ

مراحل ساخت شمع سویا

برای ساخت شمع های دست ساز سویا ابتدا باید با کمک یک دیگ بخار دوگانه با دمای 85 درجه سانتی‌گراد سلسیوس نیم کیلو موم سویا را ذوب کنید. سپس بهتر است شیشه های مربا را از قبل گرم کنید تا تعادل دمایی داشته باشند و شیشه ها شکسته نشوند.

حال باید بلوک های زرد رنگ را در دمای بالا به موم ذوب شده اضافه کنید. برای این کار همانند تصویر زیر، بلوک ها را از وسط خورد کرده و به موم سویا اضافه کنید.

شمع های دست ساز سویا

حال باید در ادامه ساخت شمع های دست ساز سویا ، به آن عطر اضافه کنیم. در ادامه ما از یک اونس عصاره گل یاسمن استفاده کرده ایم. دقت داشته باشید که مخلوط را به خوبی هم بزنید، اما خیلی نجوشد که اثر عطر از بین برود. مطابق تصویر زیر اقدام کنید.

شمع دست ساز سویا

حال باید برای ساخت شمع های دست ساز سویا خود از چسب فیتیله استفاده کنید. در حالی که موم ذوب شده در حال خنک شدن است، چسب های از قبل تهیه شده را کف تمامی شیشه های خود بچسبانید. حال در ادامه باید موم را به طور مساوی در هر دو ظرف تقسیم و تخلیه کنید. البته توجه داشته باشید که حداقل به دمای 57 درجه سانتی‌گراد سلسیوس رسیده باشد.

فرق بسیار مهم شمع دست ساز با صنعتی چیست؟
پیشنهاد مطالعه

شمع دست ساز سویا

پس از اینکه شیشه های خود را پر از موم کردید، ممکن است کمی ته مانده داشته باشید که می توانید در شیشه کوچکتر استفاده کنید. حال باید به فیتیله شمع خود حالت دهید. برای این کار از میله فیتیله کمک میگیریم. برای این کار کافی است شمع را کمی به بالا بکشید و به میله فیتیله فشار دهید. این کار باعث میشود فیتیله در یک راستا تا زمان سفت شدن کامل موم قرار بگیرد و در جای خود محکم شود.

شمع های دست ساز سویا

شیوه خشک کردن و نگهداری از شمع دست ساز سویا

در ادامه فرایند ساخت شمع های دست ساز سویا بهتر است برای خشک کردن موم از دمای طبیعی اتاق در بازه شبانه روز کمک بگیرید. بنابراین پس از انجام دادن اقدامات فوق، کافی است شیشه شمع خود را در دمای اتاق برای آماده شدن قرار دهید. سپس روز بعد می توانید از آن استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که قبل از استفاده باید فیتیله خود را کوتاه کنید.

به شما تبریک می گوییم. شما هم اکنون توانستید شمع های دست ساز سویا خود را درست کنید. توجه داشته باشید که کاری که شما در حال انجام آن هستید، چه به عنوان سرگرمی، و چه به عنوان مشغله کاری شگفت انگیز است.

شما در حال تولید محصولات سازگار با محیط زیست هستید، همچنین شما برای ایجاد این شمع های فوق العاده هزینه زیادی را صرف نکرده اید. با این حال اگر قصد دارید از این شمع ها برای مصرف شخصی استفاده کنید، حتما روش ساخت آن را نیز به دوستان خود معرفی کنید.

در ضمن شما می توانید از درب شیشه مربا، برای شیشه شمع خود استفاده کنید و نگهداری تا  از آن برای آسانتر شود.

برچسب‌ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Rating*